111 хиляди ученици от 7 и 10 клас се явяват на национално външно оценяване по български

Над 111 хиляди ученици от 7 и 10 клас се явяват на национално външно оценяване по български език и литература днес. 

В 7,50 ч. в Министерството на образованието и науката ще бъде изтеглен един от двата изпитни варианта за седмокласниците. Националното външно оценяване на седмокласниците ще започне в 9 часа, ще се проведе в близо 1 700 училища и ще обхване почти 60 хиляди деца. 

За първи път през тази година ще бъдат проверени знанията и в 10 клас. Изпитът започва час по-рано в хиляда училища за 52 хиляди ученици. 

Учениците ще се допускат на изпитите с маски и срещу документ за самоличност. Изисква се всеки да носи със себе си прозрачен плик, в който да сложи личните си вещи. В една залата ще работят не повече от 10 деца. Подготвени са и помещения за карантинирани ученици.

Изпитът в 7 клас е в две части и е с продължителност 150 минути. Десетокласниците ще имат 90 минути за работа.

Учениците ще могат да ползват химикалка с черно мастило, молив и гума. Те ще могат да напуснат изпитната залата и училищната сграда след първите 60 минути след началото на изпита, в случай, че са приключили и че са предали изпитната си работа.

В петък за седмокласниците и десетокласниците предстои национално външно оценяване по математика. 

Срокът за обявяването на резултатите от всички изпити  е 28 юни. 

Материалът 111 хиляди ученици от 7 и 10 клас се явяват на национално външно оценяване по български е публикуван за пръв път на НОВИНИ.

Start typing and press Enter to search