350 танцьори от цялата страна на фестивала на любителските клубове „Болярско надиграване”

17 фолклорни танцови състава от цялата страна ще се представят във Велико Търново по време на Десетия национален фестивал на любителските клубове „Болярско надиграване”. Откриването е от 9,30 часа, входът за зрители е свободен.

350 танцьори ще представят многообразието на българския фолклор на сцената на Двореца на културата и спорта „Васил Левски“ във Велико Търново. Татяна Вълева, художествен ръководител на търновския клуб „Валденс Победа”, един от организаторите на фестивала, заяви:  

„Любовта към българския танц, любовта към българското трябва да го запазим, трябва да го развиваме. Емоцията, настроението, всичко е перфектно“. 

Танцовите клубове ще се състезават в два етапа като представят хореографска обработка на българско хоро, а на финала ще се надиграват с Чичовото хоро.  

По традиция, на фестивала “Болярско надиграване” се присъждат две специални награди. Царски корони ще получат най-красивите танцьорка и танцьор на народни танци.  

Материалът 350 танцьори от цялата страна на фестивала на любителските клубове „Болярско надиграване” е публикуван за пръв път на НОВИНИ.

Start typing and press Enter to search