24 C
София
събота, август 15, 2020
евтин куриер

Няма кворум, извънредният парламент пропадна

Отново имаме 78 депутати за кворум. Не можем да проведем заседание, съобщи председателят на Народното събрание Цвета Караянчева след втория опит за...

80 годишната Тина Търнър пребори рак

Тина Търнър на 80! Историята на живота й е завършен филм. Младата изпълнителка, която започва да пее в църковния хор още през 50-те, се издига до самия връх на славата си. Тя е преживяла тормоза на съпруга си и смъртта на сина си, но в крайна сметка намерила щастие и мир с любимия човек. Ето какво се случва в живота на Тина Търнър днес.

Още през 2000 г. на 60-годишна възраст Тина обяви напускането си от сцената. По-късно обаче се оказа, че това е стандартна PR кампания, която е помогнала за продажбата на билети. „Прощалното турне“, което събра над 100 милиона долара, беше най-печелившото шоу за годината.

След това, през нулевите години, Тина, ако не обикаляше активно, продължи да печели пари с музика. Тя пуска колекции от най-известните си песни, записва саундтрак за филми и пее на благотворителни събития.

През 2016 г. на Тина Търнър беше диагностициран рак на червата. Дълго време тя отказва химиотерапия поради страх от странични ефекти. Вместо това Търнър лекува рака с хомеопатични лекарства. В резултат на това певицата все пак трябваше да се подложи на химиотерапия: туморът отстъпи, но тялото реагира на лечението с бъбречна недостатъчност.

Певицата се подготви за смърт и дори се присъедини към швейцарската организация Exit, която помага на неизлечимо болни да организират евтаназия.

Шансът, че тя ще може да получи бъбрек донор за трансплантация, беше малък. И тогава на помощ се притече съпругът й, който предложи да стане донор. През 2017 г. Тина получи трансплантация на бъбрек от Ервин. Тина е невероятно благодарна на Ервин за подкрепата.

„Знам, че моето медицинско приключение далеч не е приключило. Но все още съм тук – все още сме тук, по-близо, отколкото някога сме си представяли. Мога да погледна назад и да видя защо моята карма беше такава. Доброто дойде от лошото. Радостта дойде от болката. И никога не съм била толкова щастлива като днес ”, пише Търнър в своята автобиография.

Цялата статия четете тук

Latest Posts

Няма кворум, извънредният парламент пропадна

Отново имаме 78 депутати за кворум. Не можем да проведем заседание, съобщи председателят на Народното събрание Цвета Караянчева след втория опит за...

Корнелия Нинова: ГЕРБ се самоубиха от страх

ГЕРБ и управляващото мнозинство си направиха ритуално самоубийство от страх, заяви на брифинг след проваленото заседание на Народното събрание лидерът на БСП...

Инцидент в Пловдив

https://trafficnews.bg/