“Ай Си Джи Би” ще окаже пълно съдействие при проверката на интерконектора Гърция – България

Във връзка с постъпилия в МВР сигнал, свързан с изграждането на междусистемна газова връзка между Гърция и България, от проектната компания “Ай Си Джи Би” АД заявяват, че ще окажат пълно съдействие на съответните държави органи във връзка с провеждането на проверката .

Дейността на проектната компания по управление на проекта се осъществява в синхрон с българското и европейското законодателство и отговаря на най-високите стандарти, посочват от “Ай Си Джи Би”.

Проектът за изграждане на междусистемна връзка с Гърция се финансира частично със средства от европейски структури и фондове, както и със заем от Европейската инвестиционна  банка, което налага допълнителен механизъм на контрол. Това гарантира, че всички дейности и процедури по реализацията на проекта се изпълняват съгласно всички законови предписания.

От компанията определят като спекулации твърденията за извършени нарушения, които според тях, целят единствено да уязвят репутацията на проекта и да доведат до неговото блокиране.

“Ай Си Джи Би”  си запазва правото да предприеме действия по съдебен път при отправяне на внушения или твърдения, несъответстващи на истината, съобщават още от компанията

Материалът “Ай Си Джи Би” ще окаже пълно съдействие при проверката на интерконектора Гърция – България е публикуван за пръв път на НОВИНИ.

Start typing and press Enter to search