Британското правителство решава дали да вдигне ограниченията заради коронавируса

Окончателно решение дали да бъде вдигнат напълно локдаунът в Англия на 21 юни още е взето, заяви британският премиер Борис Джонсън пред журналисти в края на срещата на Г-7. Решението трябва да бъде обявено по-късно днес. 
От няколко дни медиите съобщават, че правителството обсъжда отлагане на излизането от локдауна със четири седмици. В неделя професор Андрю Хейуърд от Университетския колеж в Лондон, един от групата правителствени съветници, заяви за БиБиСи, че е ясно, че Във Великобритания ще има значителна трета вълна на заразявания. Големият въпрос е доколко вълната от заразявания ще се отрази на хоспитализирането, изтъкна професор Хейуърд. 
Борис Джонсън заяви, че министрите продължават да следят данните, крайно решение още не е взето, но такова ще има в понеделник и то ще бъде съобщено на гражданите. Очакванията обаче са, че отлагане ще има. 
За последното денонощие са регистрирани 7490 нови случаи на заразявания и 8 жертви. 29,5 милиона британци са напълно ваксинирани или 44,2% от населението.

Материалът Британското правителство решава дали да вдигне ограниченията заради коронавируса е публикуван за пръв път на НОВИНИ.

Start typing and press Enter to search