Дадоха сребро на ансамбълът ни във финала с обръчи и бухалки

След като спечели титлата във финала с пет топки, ансамбълът ни се окичи със сребърен медал в този с три обръча и два чифта бухалки в последния ден на европейското първенство по художествена гимнастика, което се проведе във Варна.

Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова представи по изключително безапелационен начин оригиналната и много сложна композиция поставена по музика от балета Спартак, но получиха от съдиите втора по сила оценка от 45.950 точки (36.9 за трудност и 9.050 за изпълнение), което им отреди сребърните медали в подреждането.

Българките имаха малшанса да изчакат доста преди да излязат на килима, тъй като щаба на Азербайджан поде контестация, която според регламента требва да бъде разгледана в хода на състезанието, а не след неговия край.  Европейски шампион на обръчи и бухалки стана Израел с 46.150 точки, а на трето е Италия с 43.375 точки.

Това е шестото отличие за България от шампионата във Варна. Сребърни отличия в предишните дни завоюваха Боряна Калейн в многобоя при жените и ансамбъл девойки в многобоя и на финалите на отделните два уреда.

Материалът Дадоха сребро на ансамбълът ни във финала с обръчи и бухалки е публикуван за пръв път на НОВИНИ.

Start typing and press Enter to search