“Дейли Телеграф”: Министрите ще бъдат посъветвани срещу масовата ваксинация на деца

Британските министри ще бъдат посъветвани срещу масовата ваксинация на деца, докато учените не получат повече данни за рисковете, предаде Ройтерс като се позова на информация на вестник “Дейли Телеграф”. Според изданието след среща вчера експертите от Съвместния комитет по ваксинации и имунизации подготвят временни препоръки по въпроса, които могат да бъде обнародвани до края на седмицата. 

Правителствен източник заявява, че на този етап никой няма да вземе окончателно решение, тъй като учените биха искали да разполагат с повече информация. “Дейли Телеграф” посочва още, че членове на комитета са изразили и опасения от етична гледна точка, защото децата рядко страдат от сериозни усложнения в резултат на коронавируса.

По-рано този месец британският медицински регулатор одобри прилагането на ваксината на “Пфайзер-Бионтех” за деца на възраст между 12 и 15 години. От регулатора заявиха, че сега Комитетът по ваксинации трябва да реши дали да продължи и да имунизира тази възрастова група в съответствие с националния ваксинационен план.

Материалът “Дейли Телеграф”: Министрите ще бъдат посъветвани срещу масовата ваксинация на деца е публикуван за пръв път на НОВИНИ.

Start typing and press Enter to search