Дейвид Мичъл винаги успява да изненада читателите си с непредвидими сюжети

Британският писател Дейвид Мичъл е автор на романа “Утопия авеню”.

“Със сигурност Дейвд Мичъл си спечели доста почитатели и в България, не само в световен мащаб, когато на големия екран се появи хитовият “Облакът Атлас”, филм, който е реализиран реално по неговата едноименна книга “Облакът Атлас”- блестящ калейдоскопичен роман, който успя да спечели сърцата и на критиката, и на читатели. Дейвид Мичъл е характерен с това, че винаги успява да изненада читателите си с непредвидими сюжети, с много сложна структура, в която вплита нишки от различни свои творби и идеи. “Утопия Авеню” не прави разлика от вече познатите му творби”, каза за БНР Темс Арабаджиева от издателство “Сиела”.

По думите ѝ книгата “Утопия Авеню” разказва историята за банда, която нашумява през 60-те години на миналия век.

“На страниците на тази книга се срещат имена като Дейвид Боуи, Ленард Коен, Джанис Джоплин и на пръв поглед тя да изглежда като книга специално за меломани, за хора, които се вълнуват от музика, Мичъл успява да създаде една универсална творба, която говори на езика на всеки един от нас. Най-малкото, защото неговите герои са плътни, виждаме хора с техните проблеми и неувереност, надежди и техните страсти“, допълни в предаването “12 + 3” Арабаджиева.

Написал е пет романа, два от които, “number9dream” (2001) и “Облакът Атлас” (2004), са номинирани за наградата “Букър”. Той е живял в Сицилия, Хирошима и Ирландия. Завършил е английска и американска литература в Университета на Кент и магистратура по сравнително литературознание.

Цялото интервю можете да чуете в звуковия файл.

Материалът Дейвид Мичъл винаги успява да изненада читателите си с непредвидими сюжети е публикуван за пръв път на НОВИНИ.

Start typing and press Enter to search