17 C
София
понеделник, юни 29, 2020
евтин куриер

Двама от затрупаните в тунел „Железница” са извадени

Четирима души бяха затрупани при срутване в тунел „Железница” на магистрала „Струма”. Двамата от затрупаните са извадени и откарани в благоевградската болница....

Джинът може да се пие и горещ! Но, защо да внимаваме…

Горещ джин – коктейлът на нощта

Първо две-три думи за напитката, а после и най-важното – рецептата как да си направим горещ джин.

Джин е създаден в Холандия. Много важен знак за хвойновата напитка е, че първоначално се е ползвал в медицината. Разбираме, колко доволни са били пациентите. Този алкохолен илач се е прилагал основно за изцеляване на болки в корема, но и не по-малко за разни други нежелани здравословни отклонения на тялото.

И какво друго да се случи, освен да започне масова злоупотреба с това лечение?!

Джинът може да е бил лекарство, но това не попречило на англичаните да започнат да добавят тоник, за да се разхлаждат в жегите. Някога тоникът е бил напитката, за която са вярвали, че предпазва от малария.

Джинът е най-консумираният алкохол през 1741 година в Лондон. През същата година са изпити 41 милиона литра.

Дали българите си лекуваме коремния дискомфорт или се предпазваме от малария не е много ясно, но също предпочитаме тази напитка в различни комбинации –  разнообразните коктейли с джин са неизменна част от лятото.

Малко популярният коктейл с джин е, когато той се приготвя топъл. Коктейлът се нарича Горещ джин. Ето и рецептата.

 

Състав:

  1. 1 чаена лъжичка захар;
  2. 50 мл джин;
  3. 25 мл лимонов сок;
  4. Гореща вода;
  5. Индийско орехче.

Начин на приготвяне:

Смесват се захарта, джинът и лимоновият сок. Изсипват се във високи чаши и се долива гореща вода. Поръсва се с малко настъргано индийско орехче и се сервира веднага.

Уникалното алкохолно удоволствие крие внезапната изненада да изпиете бързо питието и да ви се прииска още едно. Магнетичното усещане за спокойствие може да ви заведе до леглото, защото желанието за сън ще надделее и над най-силните страсти за сексуални забавления. Затова, ако си доставяте това алкохолно развлечение с любим човек, то бъдете наясно, че всяко следващо питие горещ джин ви доближава до това по-скоро да се наспите заедно, отколкото да спите с него или нея.

Latest Posts

Двама от затрупаните в тунел „Железница” са извадени

Четирима души бяха затрупани при срутване в тунел „Железница” на магистрала „Струма”. Двамата от затрупаните са извадени и откарани в благоевградската болница....

На Еньовден слънцето се изкъпва във водите и те стават лечебни

На Еньовден се вярва, че слънцето се изкъпва във водите, поради което самите води стават лечебни. Вярва се, че хората, които успеят...

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.