Илиана Раева: Във финала с обръчи и бухалки България трябваше да вземе златото

Ансамбълът на България трябваше да вземе златния медал във финала с три обръча и два чифта бухалки на европейското първенство, което се проведе във Варна. Това призна президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева, след като в социалните мрежи започна полемика за класирането на българките.

„Нестихващата полемика за класирането на финалите на обръчи и бухалки…

Да! България трябваше да вземе златния медал! Ние имаме най-трудното съчетание и го изиграхме блестящо! Получихме точната оценка! Не може да подадем контестация, защото и на D1 и на D3 получихме точна оценка.

Оценката на Израел…

Защо се получи така? Отговорът не мога да давам аз. И няма да го дам. Не съм пенкилер… а може би трябваше да бъда…

Искаше се от нас да станем най-силни и да играем без грешка. Направихме го…

Най-силни сме!

И играхме без грешка!

Просто се насладете на най-силните на това европейско“, написа в социалните мрежи Илиана Раева.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/Ka7z3xG-N58″ title=”YouTube video player” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Припомняме, че момичетата на Весела Димитрова и на Михаел Маевска станаха европейски шампионки във финала с пет топки, но в този с обръчи и бухалки, въпреки перфектното изпълнение, изненадващо останаха втори след състава на Израел.

От тогава в социалните мрежи привържениците на този спорт задават въпроси защо стана  така и как  ансамбъла на Израел беше получи оценка за трудност от 37.6 точки, а само ден преди това за същото съчетание съдиите им дадоха оценка от 33.6 точки.

Материалът Илиана Раева: Във финала с обръчи и бухалки България трябваше да вземе златото е публикуван за пръв път на НОВИНИ.

Start typing and press Enter to search