spot_img

Италианска оперна певица поздрави протестиращите с химна

Италианската оперва певица Джорджа Антелини изпълни българския химн и поздрави протестиращите, които се събрали в центъра на София за Третото народно въстание, предаде репортер на БГНЕС.
Италианската дива е пристигнала специално в София, защото живо се интересува от българския протест и симпатизира на каузата на гражданите, които настояват за оставките на премиера Бойко Борисов, главния прокурор Иван Гешев и провеждането на честни и свободни избори.
По традиция митингите, които продължават вече 76 дни, завършват с българския химн. Този път традицията беше нарушена.
„Аз не съм българка, италианка съм, но обичам България и българския народ. Вие имате цялата моя подкрепа в протестите си, защото България заслужава най-доброто“, каза Джорджа Антелини от трибуната и изпълни българския химн. Нейното изпълнение беше посрещнато с бурни овации. След като приключи с изпълнението, Антелини скандира: „Оставка“, с което окончателно спечели сърцето на протеста.
Пред БГНЕС оперната дива заяви, че има много приятели в България, които постоянно я информират за случващото се у нас.
„Имах ангажимент в Пловдив, но в София дойдох специално за протеста, защото исках да пея българския химн. Не беше много лесно, но вложих всичко от себе си“, каза Джорджа, която се надява, че „ситуацията в страната ни ще се разреши по най-бързия начин и България ще получи това, което заслужава“.
На въпрос как се е почувствала след изпълнението на химна пред тази публика, Джорджа Антелини сподели: „Невероятно усещане, много силна емоция и преди всичко химна, който дава едно много силно усещане за национална принадлежност“. /БГНЕС

НОВИНИИталианска оперна певица поздрави протестиращите с химна

- A word from our sposor -

spot_img