Извънредно положение на Кримския полуостров заради наводнения след проливни дъждове

В два района на Кримския полуостров е въведено извънредно положение заради тежките наводнения в резултат на проливните дъждове. Над 300 къщи са под вода след като в някои райони само за една нощ са паднали валежи, двойно повече от месечната норма.

Кримският град Ялта обяви в петък извънредно положение, като затвори входните точки и апелира към руския флот за подкрепа, след като обилни дъждове заляха анексирания от Москва полуостров, предизвиквайки наводнения.

Декларацията в Ялта последва въвеждането на извънредно положение в целия регион в четвъртък, след като циклон с обилни дъждове удари черноморския полуостров.

Само в четвъртък вечерта полуостровът е бил залят с двойно по-голямо средномесечно количество валежи, според изчисленията на метеорологичната служба на Крим, която прогнозира, че бурята ще отшуми до понеделник.

Циркулиращи в социалните медии в петък снимки, показват, че водата залива улиците на Ялта, местейки автомобили и стига до вторите етажи на сградите.

Материалът Извънредно положение на Кримския полуостров заради наводнения след проливни дъждове е публикуван за пръв път на НОВИНИ.

Start typing and press Enter to search