18 C
София
петък, август 14, 2020
евтин куриер

Няма кворум, извънредният парламент пропадна

Отново имаме 78 депутати за кворум. Не можем да проведем заседание, съобщи председателят на Народното събрание Цвета Караянчева след втория опит за...

Мнения: Качествено узо и качествена храна (+ рецепта)

Кое узо е най-качествено и коя храна (и мезета) за анасоновата напитка са най-подходящи е по-скоро въпрос на личен вкус, ако сте ценители на гръцкото питие и сте опитвали… много. Но, ако сега откривате, това лятно алкохолно изкушение, то  заложете на нашето мнение –  че Узо 12 е най-качествено заради педантично премереният аромат на анасон. Уханието и вкусът не досаждат, но провокират удоволствие. Напитка подходяща и за дами, и за господа. И да – няма да ви боли глава.

Гръцката традиция на мезето …

Топли летни вечери, весели компании около дълги маси, отрупани с разнообразни мезета, и разбира се, подкрепени от изстудена анасонова напитка.

Мезето е цял раздел в гръцката кулинарна традиция. И в заведение, и в домашна обстановка мезетата винаги са много, лесни за приготвяне и придружени от узо с лед или разредено с вода. Най-добре е с Ouzo 12.

Ouzo 12  ви предлага 12 рецепти за мезета, с които да допълните домашната трапеза и да споделите с приятели. Ето и първата:

Качествено узо

Мезе с извара и сушени домати

Продукти:

300 гр. извара;

100 гр. заквасена сметана;

60 гр. сушени домати;

15-20 бр. каперси;

3 с. л. зехтин от буркана на доматите;

3 с.л. лимонов сок;

сол и черен пипер на вкус.

Смесете изварата и сметаната и разбъркайте до получаване на хомогенна смес. Добавете нарязаните сушени домати и каперсите. Овкусете със зехтина, лимоновия сок, сол и черен пипер.

Сипете Ouzo 12 в чаши. Добавете лед или вода.

Наздраве!

Latest Posts

Няма кворум, извънредният парламент пропадна

Отново имаме 78 депутати за кворум. Не можем да проведем заседание, съобщи председателят на Народното събрание Цвета Караянчева след втория опит за...

Корнелия Нинова: ГЕРБ се самоубиха от страх

ГЕРБ и управляващото мнозинство си направиха ритуално самоубийство от страх, заяви на брифинг след проваленото заседание на Народното събрание лидерът на БСП...

Инцидент в Пловдив

https://trafficnews.bg/