3.7 C
София
понеделник, януари 11, 2021

Efbet реклама

https://trafficnews.bg/

Мнения: Качествено узо и качествена храна (+ рецепта)

Кое узо е най-качествено и коя храна (и мезета) за анасоновата напитка са най-подходящи е по-скоро въпрос на личен вкус, ако сте ценители на гръцкото питие и сте опитвали… много. Но, ако сега откривате, това лятно алкохолно изкушение, то  заложете на нашето мнение –  че Узо 12 е най-качествено заради педантично премереният аромат на анасон. Уханието и вкусът не досаждат, но провокират удоволствие. Напитка подходяща и за дами, и за господа. И да – няма да ви боли глава.

Гръцката традиция на мезето …

Топли летни вечери, весели компании около дълги маси, отрупани с разнообразни мезета, и разбира се, подкрепени от изстудена анасонова напитка.

Мезето е цял раздел в гръцката кулинарна традиция. И в заведение, и в домашна обстановка мезетата винаги са много, лесни за приготвяне и придружени от узо с лед или разредено с вода. Най-добре е с Ouzo 12.

Ouzo 12  ви предлага 12 рецепти за мезета, с които да допълните домашната трапеза и да споделите с приятели. Ето и първата:

Качествено узо

Мезе с извара и сушени домати

Продукти:

300 гр. извара;

100 гр. заквасена сметана;

60 гр. сушени домати;

15-20 бр. каперси;

3 с. л. зехтин от буркана на доматите;

3 с.л. лимонов сок;

сол и черен пипер на вкус.

Смесете изварата и сметаната и разбъркайте до получаване на хомогенна смес. Добавете нарязаните сушени домати и каперсите. Овкусете със зехтина, лимоновия сок, сол и черен пипер.

Сипете Ouzo 12 в чаши. Добавете лед или вода.

Наздраве!

Latest Posts