МВнР: Изискванията за междуправителствена конференция със Скопие не са изпълнени

Изискванията за провеждане на междуправителствена конференция с Република Северна Македония не са изпълнени – това съобщиха от българското Министерство на външните работи. 

Министерският съвет одобри позицията на България за участие в заседанието на Съвета “Общи въпроси”, което ще се проведе на 22-ри юни в Люксембург.

От Външно министерство подчертават, че позицията на България по отношение на преговорната рамка за присъединяване на Република Северна Македония към Европейския съюз остава непроменена. Преговорната рамка следва да съдържа необходимите гаранции по отношение на изпълнението на Договора за приятелство и добросъседство от 2017-та година, каквито към момента не са налице. Заедно с това България остава отворена за диалог и предприема стъпки за укрепване на доверието и завръщане към прагматичен и конструктивен диалог, сочат от министерството на външните работи.

Материалът МВнР: Изискванията за междуправителствена конференция със Скопие не са изпълнени е публикуван за пръв път на НОВИНИ.

Start typing and press Enter to search