Над 2600 граждани от РСМ са ваксинирани в двата имунизационни пункта на границата

Над 2600 са поставените до момента ваксини на граждани от Северна Македония в двата ваксинационни пункта на границата, които бяха разкрити точно преди месец, на 17 май. Информацията за тази възможност стигна и до българските общности в Албания и Косово

Между 130 и 150 ваксини се поставят на ден, а натоварването на екипите е голямо, споделя председателят на фондация „ Българска памет“ д-р Милен Врабевски, по чиято инициатива и с личното му финансиране бяха разкрити ваксинационните центрове на ГКПП „Златарево“ и „Станке Лисичково“. 

Освен на първа линия, битката за здравето на хората се води и на втори план – информационните заблуди и фалшивите новини от официалните власти в югозападната ни съседка. 

“Обратната връзка е силно положителна. Гражданите на РСМ са много впечатлени от това, че им оказваме това внимание, че щом има за нас, има и за тях. И второ, че имаме такива компетентни лица, които се грижат много добре за предварителен преглед, ваксинация и за преглед след това, за вкарване в системата за получаване на сертификат. Ние не правим разлика между македонски и български паспорти, уредили сме всички да влизат в системата и получават ваксинационен сертификат. Това, което има за българските граждани, като граждани на ЕС, трябва да го има и за нашите братя от другата страна на границата“, заяви пред БНР д-р Врабевски.

Интервю на Кети Тренчева с д-р Милен Врабевски в предаването ”12+3” можете да чуете от звуковия файл.

Материалът Над 2600 граждани от РСМ са ваксинирани в двата имунизационни пункта на границата е публикуван за пръв път на НОВИНИ.

Start typing and press Enter to search