Над 30 млн. лв. от ОП “Транспорт и транспортна инфраструктура” за модернизация на жп гари

В следващия програмен период по Програма „Транспортна свързаност“ ще модернизираме гарови комплекси по направлението София-Перник-Радомир. Това каза служебният заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Нели Андреева по време на откриването на обновеното приемно здание на жп гара Казичене.

По думите ѝ конкретните параметри на проектите ще бъдат известни след одобрение на програмата от Европейската комисия.

През настоящия програмен период са отделени над 30 млн. лева от Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ за модернизация на гарови комплекси по направлението София-Бургас, посочи зам.-министър Андреева.

Тя допълни, че жп гарите Подуяне, Казичене и Карнобат са завършени, а в рамките на една година ще приключи ремонтът и на гарови комплекси Искър, Стара Загора и Нова Загора.

“Ремонтът на жп гара Казичене завърши в срок, въпреки трудностите породени от взаимодействието с проекта за модернизация на жп линията София-Елин Пелин”, заяви Нели Андреева. Тя отбеляза, че дейностите по реконструкция на железния път на територията на гаровия комплекс продължават и срокът за завършване на цялото направление между София и Елин Пелин е до края на 2022 г.

Според директора на Национална компания железопътна инфраструктура Красимир Папукчийски след завършване на строителните дейности по проекта София Пловдив времетраенето на пътуването да се скъси на час и десет минути.

Материалът Над 30 млн. лв. от ОП “Транспорт и транспортна инфраструктура” за модернизация на жп гари е публикуван за пръв път на НОВИНИ.

Start typing and press Enter to search