Над 300 души са се ваксинирали в мобилните пунктове в столицата

Над триста души са се ваксинирали до обяд срещу Covid-19 в мобилните пунктове в парковете въпреки лошото време, съобщи заместник-кметът на София Дончо Барбалов. А над 3 200 са имунизираните от започването на работата на мобилните пунктове в столицата, посочи Барбалов.

И тази събота и неделя в София има зелени коридори на открито за ваксинация срещу Covid-19. Пунктове се откриват и в три от големите търговски центрове в града.

3 000 души са ваксинирани до момента през почивните дни в петте открити от Столичната община имунизационни пункта в големите паркове на София, информира зам. кметът по здравеопазване Дончо Барбалов:

“В Южния парк, Борисовата градина, Северния парк, парк “Дружба” и един в района на “Красна поляна”, като работното време там е от 9 до 4. По инициатива на големи търговски центрове ще бъдат открити три пункта, като там работното време ще бъде от 13 до 18 часа.

Има избор между всички одобрени ваксини, които са доставени в България. На място ще бъдат издавани сертификати на всички, които изберат да им бъде поставена еднодозовата ваксина на “Янсен”.

Днес и утре от 10 до 16 часа на площад “Възраждане” в Плевен всички желаещи също могат да си поставят ваксина по избор.

В един от търговските центрове от възможостта да се имунизират с една от четирите предлагани ваксини се възползваха основно млади хора

Материалът Над 300 души са се ваксинирали в мобилните пунктове в столицата е публикуван за пръв път на НОВИНИ.

Start typing and press Enter to search