Нова стачка на фериботите в Гърция

За втори път в рамките на няколко дни моряците в Гърция блокират фериботите. Протестът е насрочен за сряда, 16-ти юни. Всички резервации за този ден се анулират. Туристите да променят резервациите си, приканват от билетните агенции.
Нова  24 часова стачка обявиха синдикатите на гръцките моряци и пристанищни работници за 16-ти юни – сряда. Няма да се движат фериботите и товарните кораби, които остават на котва за едно денонощие.
Това е втора моряшка стачка в рамките на две седмици, което поставя туристическия сектор пред изпитание, коментират туроператорите. Агенциите за морски транспорт приканват пътниците, планували да използват фериботи в сряда, да променят резервациите. Информират също собствениците на тирове да не влизат в Гърция преди приключване на стачката, за да не се образуват опашки по портовете.
Моряците реагират срещу проектозакона за промени в трудовото законодателство, който се обсъжда в парламента и предстои гласуване. Синдикатът на държавните служители обяви за сряда само почасово спиране на работа и протестни демонстрации.

Материалът Нова стачка на фериботите в Гърция е публикуван за пръв път на НОВИНИ.

Start typing and press Enter to search