8 C
София
неделя, декември 6, 2020
евтин куриер

Онлайн развлечения

Домът на Сократ, Платон и Аристотел е “най-флиртаджийският град” в съвременния свят, сочи ново проучване, цитирано от Ройтерс.

Атина, намиращ се в южната ни съседка Гърция, оглави класация, подреждаща градовете по броя на онлайн флиртовете, предприети за един месец от средния интернет потребител в една от известните социални мрежи Badoo.com.

Така Москва остана на второ място, а Рим е едва на осмо. Мадрид е на 31-а позиция, френската столица Париж – на 38-ма, Лондон – на 57-ма, Берлин – на 79-та, а Ню Йорк – на 89-та.

Това сочат данните от изследване на близо 200 града в света, в които Badoo анализирал 12 млн. флирта за един месец сред 108 млн. потребители, които чатели и флиртували в 180 страни.

Авторката на ръководството за любовни срещи в Атина “Самотна планета” Виктория Кириакопулус заяви, че резултатите не са много изненадващи, тъй като гръцката столица е съблазнителен град с бохемски начин на живот. “

Атиняните обичат да празнуват и обичат да говорят.

Флиртуването и сексуалните намеци са част от социалното взаимодействие”,

смята Виктория.

“Възрастните хора флиртуват, женените хора флиртуват, сега младите хора просто използват технологиите, за да направят това, което атиняните винаги са правили”, допълва тя.

Средният потребител в Атина е предприел 25,7 онлайн флирта на месец, над два пъти повече отколкото в Рио, Варшава и Прага и много повече, отколкото в Париж, Лондон, Берлин и Ню Йорк.

Според Саймън Харди, британски учен и автор на книгата “Гърците, еротизма и ние самите”, атиняните вероятно да усъвършенствали изкуството на флирта на сбирките за веселби с много пиене, известни като симпозиум, на които мъжете флиртували с танцуващи момичета наред с други забавления.

“Вероятно ще е правилно да кажем, че атиняните са усъвършенствали изкуството на флирта в древните времена, особено по време на симпозиумите, описани от Платон”, казва Харди.

Latest Posts

Шаранът остава предпочитана риба за Никулден, сьомгата поевтиня

Традиционно шаранът си остава най-купуваната риба. Пъстървата е втора по търсене. В навечерието на Никулден и въпреки ограничителните мерки в условията на...

Лорета Тодорова: Доброволчеството е инвестиция, за доброто трябва да се говори

Доброволчеството е инвестиция в едно по-добро бъдеще, а не подаяние. Всеки може да дари това, с което разполага, с което има желание...

“Почивки в България” на Luxury discounts щурмува Balkan Awards of Tourism Industry 2020

Кампания с родни звезди в помощ на туризма с престижна номинация Социалните инициативи на туристическите компании по време на Ковид-кризата получиха високите оценки на журито...