Откритата тренировка за децата, които искат да учат в университетите в САЩ благодарение на на Крис Дийл

– Г-н Dial, Можете ли да ни кажете повече за себе си и за вашата организация Баскетболното посолство The Basketball Embassy (TBE)?

– Аз съм основател на баскетболното посолство The Basketball Embassy (TBE) и съм треньор по баскетбол на мъжете в Университета „Дева Мария от езерото“ (OLLU) в Сан Антонио, Тексас. TBE се стреми да се развива и развива баскетбол по целия свят, като предоставя уникални възможности за треньори и играчи, както и за изграждане на общност с помощта на играта, за да обедини хората.

– Сега вие комбинирате и двете работи в The Basketball Embassy (TBE) с коучинг работа в университета, кажете ни повече за работата си в университета.

– OLLU е частен университет на запад от центъра на Сан Антонио. Той има красив кампус и класовете са малки по размер. Нашата програма за баскетбол е програма NAIA Division 1 и ние пътуваме и се състезаваме с отбори в цяла Америка.

– Каква е целта на вашето пристигане в България на 5 април.

– В допълнение към срещите с представители в посолството на САЩ за предоставяне на възможности за българската младеж, аз също търся млади мъже, които се интересуват от провеждането на образователна и баскетболна кариера в американски университет. Ще имам една пълна и 2 или 3 частични стипендии за състезатели. Като една от целите по време на посещението ми в Европа е да намеря подходящи състезатели от България за програмата на университета ни.

– В колко часа и къде ще направите откритата тренировка за децата, които искат да учат в университетите в САЩ.

– 5 април от 16:00-18: 00 в салона на ЦСКА.

– Всяка година вие или вашите треньори идвате по време на International Basketball Camp в Габрово, планирате ли да дойдете отново и какви са ползите за българските деца от лагера.

– ДА! IBC, Габрово е един от любимите лагери на TBE. Ще имаме TBE треньори и очакваме с нетърпение да работим с играчите по целия свят. Смятаме, че имаме едни от най-добрите треньори в света, така че за играчите това е чудесна възможност да научат нови неща или да научат нови начини да направите някои стари неща по-добри.

– Какво искате да кажеш на български играчи, които искат да учат и да играят в САЩ.

– Моля, елата на пробите и ни покажете какво можете да направите. Също така следвайте  The Basketball Embassy (TBE) в социалните медии, както и в OLLU Athletics.

Благодаря!

**

International Basketball Camp – един от лагерите с голям брой участници, треньори от чужбина и включващ редица съпътстващи събития.

International Basketball Camp стартира през 2016 като до момента участие в него са взели над 1400 деца.

Четвърти международен баскетболен камп 2019 ще се проведе през месец юли в два периода от 12 до 19 Юли и от 20 до 27 Юли 2019 в град Габрово. Кампа се наблюдава от лицензирани ФИБА агенти, като тяхната основна цел е да предоставят възможност за развитие на талантливи състезатели в западна Европа. Повече от 10 състезатели получиха възможност да се обучават в чужбина или да посетят баскетболни академии и клубове в Италия, Германия, Англия и Ирландия.

Главният организатор Владимир Искров ще събере голям брой треньори от България, Италия и САЩ, които усъвършенстват  уменията на  децата.
Всички ще бъдат  щастливи от това, което ще видят като условия и организация и надеждите са това да продължи.

В малкото свободно време, участниците ще имат възможност да се запознаят с красотата на България, посещавайки комплекс“Етъра“, Калояновския манастир, столицата София и самият град Габрово.

За Владимир Искров

  • Главен треньор в North Atlantic Basketball Academy – 09.01.2015 – 02.06.2015Основни дейности и отговорности: Организация на тренировъчния процес; провеждане на треньорски семинари; планиране.Dublin, Ireland
  • Старши треньор на мъжкия отбор на БК Черноморец 2014 – 15.09.2014 – 24.11.2014Основни дейности и отговорности: Организация на тренировъчния процес; планиране, тестиране, скаутинг; участие в държавно първенство за мъже А група.гр. Бургас, ул. Арсеналски 100
  • Старши треньор на мъжкия отбор на БК Чардаф Орловец – 05.08.2013 – 01.06.2014Основни дейности и отговорности: Организация на тренировъчния процес; планиране, тестиране, скаутинг; участие в първенство.Гр. Габрово, ул. Орловска 2
  • Главен треньор на школата и треньор на младежкия отбор – 21.09.2012 – 05.08.2013Основни дейности и отговорности: Провеждане на организирани занимания по баскетбол с всички деца от школата; даване
    на методически указания на треньорите и изготвяне на програми за специфични тренировки за различните възрастови групи.Гр. Габрово, ул. Орловска 2
  • Треньор – 11.11.2009 – 14.09.2014Основни дейности и отговорности: Провеждане на организирани занимания по баскетбол за деца 1-2 клас; участие на отбора в два годишни баскетболни турнира. Големина на отбора: 15-20 деца.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Start typing and press Enter to search