Пороен дъжд в Лом наводни къщи, нанесе големи щети на инфраструктурата

Пороен дъжд снощи в Лом е наводнил къщи и е нанесъл големи щети на инфраструктурата в града.

Бурята се е разразила към 19,00 часа. Изровена пътна настилка, десетки наводнени къщи, закъсали автомобили – това са част от пораженията, нанесени от поройният дъжд, излял се над Лом в събота вечерта в рамките на десетина минути.

Особено критично е било на ул. „Пристанищна“ в района на надлеза. Екипи на „Пожарна безопасност и защита на населението“ от Лом и Монтана, общинско предприятие „Чистота“ – Лом, „Гражданка защита“ и ЧЕЗ са отстранявали авариите, разказа кметът на Лом д-р Георги Гаврилов.

„Ураганен вятър, паднаха много дървета, клони от дървета, които съответно доведоха до запушване на част от решетките на шахтите отводнителните, които пък от своя страна не можаха да поемат в това време голяма част от водата и за това възникна и тази ситуация, която е доста драматична. Обилните, бурните дъждове, пороите съсипаха голяма част от инфраструктурата на града, включително и държавни пътища. Това е пътят към град Козлодуй, шосе 11 този път, което е абсолютно разрушено“.

От община Лом изчисляват щетите, нанесени от поройния дъжд.

„И в момента продължават да работят екипите на „Чистота“. Смятаме щетите и може би до пет-шест дена ще сме готови с абсолютно всички аварии и нанесени щети и няма да спрем да почистваме града, да разчистваме, за да се случат нещата“, каза кметът.

Снимки: Община Лом

Материалът Пороен дъжд в Лом наводни къщи, нанесе големи щети на инфраструктурата е публикуван за пръв път на НОВИНИ.

Start typing and press Enter to search