Позицията на българската държава по пакета “Мобилност 1” остава непроменена

Позицията на българската държава по пакета “Мобилност 1” остава непроменена, заяви в Пловдив служебният министър на транспорта Георги Тодоров. На международния панаир той откри изложението на тежкотоварни автомобили TRUCK EXPO.

Браншът иска сигурност и предвидимост, подчерта Георги Тодоров, а правилата, заложени в документа, силно намаляват конкурентността на българските превозвачи на европейския пазар:

„Там ще търсим и отстояваме правата си докрай. Защо? Защото по този начин смятаме, че допринасяме за нашата икономика, пазим нашите работници, нашите бизнесмени“.

В изложението, което ще продължи до 12 юни, участват над 50 фирми, които представляват повече от 100 световни бранда в автомобилната индустрия, както и производители на ремаркета и полуремаркета, хидравлични системи за товарни автомобили и сервизно оборудване.

Върху 12 хиляди квадратни метра изложбени и сервизни площи и още толкова test-drive зона са представени над 150 експоната с повече от 20 автомобилни премиери за България.

Материалът Позицията на българската държава по пакета “Мобилност 1” остава непроменена е публикуван за пръв път на НОВИНИ.

Start typing and press Enter to search