Пред БНТ: Протестиращи поискаха оставката на генералния директор Емил Кошлуков

За оставка на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков настояха тази вечер протестиращи пред сградата на обществената медия на столичната улица “Сан Стефано”.

Инициативата на Гражданско движение „БОЕЦ“ е под надслов „Кошлуков, вън“. Пред сградата на телевизията се събраха много хора – част от тях, познати лица от телевизионния ефир, които вече не виждаме на екран, защото предаванията им бяха свалени и самите те – освободени.

Те съобщиха, че са подновили своята електронна петиция, която през миналата година бе обявена в тяхна подкрепа. Актрисата Боряна Пунчева заяви:

„Това, което става в тази държава – част от това е Българска национална телевизия, обществената медия, която отдавна е загубила своя облик на обществена медии и се е превърнала в една партийна телевизия“.

Искра Ангелова, която бе водеща на предаването „Нощни птици“, е един от авторите на отвореното писмо с искане за оставката на Емил Кошлуков и на Съвета за електронни медии:

„БНТ е голямата ни любов, защото тук имахме свобода, тук можеше да има културни предавания – аз правех такова, а пък сега вече не остана почти нищо. Искрено вярвам, че е възможна промяна, както и че ще можем да заложим в новия Закон за радио и телевизия една много важна промяна, а именно: СЕМ да не е политически орган“, коментира Ангелова.

Материалът Пред БНТ: Протестиращи поискаха оставката на генералния директор Емил Кошлуков е публикуван за пръв път на НОВИНИ.

Start typing and press Enter to search