Прокуратурата възложи на двама министри проверка за качеството на водата в с. Брестовица

Върховната административна прокуратурата възложи на министрите на здравеопазването и на регионалното развитие да направят проверка за качеството на водата в село Брестовица.

Проверката е във връзка с образувана преписка по информация в медиите, че във водата има манган, както и че е трябвало да се започне изграждане на нов водопровод заради проблем с водоснабдяването.

Контролните органи трябва да изяснят и всички други факти и въпроси, свързани с нарушеното водоснабдяване и качеството на питейната вода в селото, и да се предотврати настъпването на вредни последици върху здравето на населението, информират от държавното обвинение.

Вчера жители на пловдивските села Брестовица и Кадиево, където водата е с наднормено съдържание на манган, излязоха на протест с плакати с надписи „Не на геноцида“ и „Спрете да ни тровите“ пред сградата на областната управа протестиращи. Те се обявиха за незабавна оставка на ръководството на ВиК – Пловдив, защото до момента не е предложило адекватни решения на проблема, а също и на РЗИ , защото според тях крият данните за  реалното замърсяване.

Материалът Прокуратурата възложи на двама министри проверка за качеството на водата в с. Брестовица е публикуван за пръв път на НОВИНИ.

Start typing and press Enter to search