18 C
София
четвъртък, март 4, 2021

Антони Райжеков – политика, изкуство и звук в консервни кутии

Звуковата инсталация "Премълчители", която се открива в петък, събира интервюта на 30 знакови лица в периода от 1990-1991 г. до 2021 г....

Протестиращи: Ивайло от Банкя, иди си с мир

33 ден ние сме на площада не защото е лесно, а защото е трудно. Когато вървиш срещу течението, винаги е трудно, когато катериш върховете, винаги е трудно. Лесно е да седиш на дивана в хола. Крайно време беше ние, гражданите, да изберем трудния път и да кажем не на корупцията във властта, да кажем – оставка! Това заяви адвокат Николай Хаджигенов от "Отровното трио", който пръв днес, в 33-я ден на антиправителствен протест се качи на трибуната да говори пред събралото се в т.нар. триъгълник на властта множество, предаде репортер на БГНЕС.
"Ивайло от Банкя, иди си с мир", "Не ти щем оставката… Уволняваме те! /внучетата/" – гласят два от многото плакати, издигнати от протестиращи днес.
За да покажат разликата между протестиращите и управляващите, а именно в разума, в образованието и в интелигентността, днес хората донесоха книга на площада.
"От нас го е страх, надявам се от книгите не го е страх", каза на звуковата уредба Арман Бабикян от триото и призова хората да подкрепят своеобразна библиотека на плочките пред сградата на Министерски съвет. Там, пред кубинките на строените полицаи, хората оставиха Буквар, учебник по история за 8. клас, както и „Винету”.
Силни викове „Оставка” огласят пространството. Свирки и вувузели допълнително озвучават пространството. Голям транспарант с надпис Съединението прави силата е окачен на фасадата на бившия партиен дом, бъдеща основна сграда за депутатите от новия пленарен сезон.
Минути след 21.00 часа множеството се отправи на поход към Орлов мост, където от дни е разпънат палатков лагер-блокада. /БГНЕС

Latest Posts