Ремонтите на инфраструктурата да са според процента риск на обекта, а не според отдалечеността

Министърът на икономиката в служебното правителство Кирил Петков обеща промяна в политиката на ведомството при предстоящи ремонти. Те трябва да са съобразени с процента риск на обекта, а не с неговата отдалеченост.

Министър Петков е посетил язовири, за които предишното правителство отдели средства за реновация.

Според него и трите язовира, които е посетил, са празни и безстопанствени. Става дума за “Пазар дере” край Ловеч и “Злати войвода” 2 и “Злати войвода 3” край Сливен.

Трите язовира са предадени в края на миналата година към Държавната консолидационна компания, но още не са приети от нея и на практика са безстопанствени:

“Още днес ще поискам Държавната консолидационна компания да ми обясни защо шест месеца не е предала тези три язовира за експлоатация – първи въпрос. Защото за мен това е равно на безстопанственост.

Защо цените са на тези високи нива. За мен това е 100 лв. на куб. метър бетон над пазарната и пет пъти за превоз. Ще вкараме Агенцията за държавна финансова инспекция да ги провери и трите“, посочи министър Кирил Петков.

Същевременно Върховната касационна прокуратура се самосезира по твърденията на министъра, че язовир „Пазар дере“, за който са похарчени 2,3 млн., е източен.

Материалът Ремонтите на инфраструктурата да са според процента риск на обекта, а не според отдалечеността е публикуван за пръв път на НОВИНИ.

Start typing and press Enter to search