Sofia Fashion Runway – Най-мащабното модно събитие, организирано досега в България

Най-мащабното модно събитие, организирано  досега в България, ще се проведе между 14 и 19 октомври, 2019 година. В рамките на 6 вечери, на 6 различни локации в София, ще се състоят дефилета, които ще представят най-значимите  български и световни дизайнери, и актуалните тенденции при  водещите модни брандове.

Организатор на Sofia Fashion Runway е модната медия The Fashion Ministry (Министерство на модата), която ще стартира на 22 август 2019 година. The Fashion Ministry и Sofia Fashion Runway са проекти на Владимир Иванов – един от основателите и бивш съсобственик на Софийската седмица на модата.

,,Модата е начин на самоизразяване, който ни позволява да  влизаме в много и различни социални роли. Тя е възможност да се отпразнува различието на света, в който живеем. Модата е огледалото, която е необходимо, за да видим колко интересен е животът. Тя е способ да се измерва настроението ни и помага при определянето на различните аспекти на личността. В същото време не бива да я вземаме много на сериозно, защото така ще загубим удоволствието от нея. Ето защо стигнах до идеята за такова мащабно събитие. От опита си до сега мога убедено да твърдя, че в България до момента не е правено подобно нещо, защото предизвикателството е голямо – от една страна да се представи по най-адекватен начин какво правят съвременните български дизайнери, които през последните години имат все по- голям успех и на световната модна сцена. А от друга страна да съизмерим това с дизайнерите, които сме поканили от чужбина. Българската модна индустрия заслужава да бъде представена по начин отговарящ на всички световни изисквания и стандарти за такова събитие. Целта ни е Sofia Fashion Runway да се утвърди като най- престижното събитие за мода в България.“

Изборът на локациите за 6 вечери на Sofia Fashion Runway  ще отговаря на тематичните дефилета, на които ще бъдат представени колекции на утвърдени български и чужди дизайнери, тенденции при аксесоарите и бижутата, висша мода и др. Специален акцент на събитието ще бъде представянето на млади български дизайнери, които завършват обучението си по моден дизайн в български и чужди университети.

Повече информация за Sofia Fashion Runway може да откриете на

www.thefashionministry.com

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Start typing and press Enter to search