Страните от Г-7 се споразумяха за нуждата от продължаваща подкрепа за икономиките

Лидерите на страните от Г-7 се споразумяха по принцип за нуждата от  продължаване на подкрепата за икономиките с финансови стимули заради пандемията от коронавирус, съобщи Ройтерс като се позова на информиран източник. 

Международният валутен фонд призовава постоянно страните да продължат мерките за поддръжка на фискалната система.

 Източникът изтъкна, че според лидерите на седемте най-развити държави трябва да има дългосрочни политики, които да гарантират състоянието на публичните финанси.  Бившият председател на Европейската централна банка Марио Драги смята, че западните икономики се нуждаят от нещо като фискална котва, която да успокои инвеститорите и да попречи на нарастването на лихвените проценти, което би забавило възстановяването.

Лидерите са на мнение и че нарастването на инфлацията в много държави в резултат на пандемията е временно. Те също така наблягат на нуждата да бъдат предприети действия за намаляването на безработицата, като предлагане на обучения за придобиване на нови умения и подкрепа за младите служители. 

Материалът Страните от Г-7 се споразумяха за нуждата от продължаваща подкрепа за икономиките е публикуван за пръв път на НОВИНИ.

Start typing and press Enter to search