Участници от три континента в 44-тия Международен семинар по български език и култура във ВТУ

Международният семинар по български език и култура във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ ще събере участници от три континента в 44-ото си издание.

За семинара по българистика са се записали 75 участници от 24 държави. Най-младият участник е 18-годишната украинка Мария Олексюк, а 70-годишният британец Уолтър Елиът е най-възрастният.

Български език и култура във ВТУ ще изучават учители, журналисти, преводачи, банкер, географ, социален работник, инженер и др. 

Програмата от 12 юли до 1 август включва практически обучения по български език и шест специализирани семинара, съобразени с интересите на участниците, като изобразителното изкуство, съвременно българско кино, български фолклор, история и култура на България.

Международният летен семинар по български език и култура се организира с подкрепата на Министерството на образованието и науката и със съдействието на община Велико Търново. Основната цел е утвърждаването на българистиката в чужбина. 

Материалът Участници от три континента в 44-тия Международен семинар по български език и култура във ВТУ е публикуван за пръв път на НОВИНИ.

Start typing and press Enter to search