Военният министър е обсъдил възможността “Терем” да участва в проекта за нови бронирани машини

Служебният министър на отбраната Георги Панайотов е обсъдил възможността „ТЕРЕМ Холдинг“ да участва в проекта за новите бронирани машини на пехотата. Това е станало по време на разговор с ръководството и синдикатите на предприятието. Проектът е единственият от трите големи, който още не е реализиран.

Панайотов е оценил участието на „Терем“ в проекта като възможност. Но на срещата не е ставало въпрос служебният кабинет да взема решения „Терем“ да е основният изпълнител на поръчката за близо милиард и 200 милиона лева.

В средата на март процедурата беше прекратена с мотива, че двете чужди класирани фирми значително са превишили одобрената от парламента цена. От тогава е и предложението към МС „Терем“ да поеме създаването на машините.

Предишното ръководство на МО предупреди, че решение за проекта може да има само по времето на редовен кабинет.

Ръководство, служебният министър и синдикати са обсъдили на срещата краткосрочни решения за осигуряването на поръчки за военноремонтните заводи до края на годината и заетост на работещите в тях.

Служебният министър е казал, че бъдещето на заводите минава през модернизация, преструктуриране, оптимизация на дейността. Но от думите му става ясно, че тези процеси няма да са в рамките на служебния кабинет.

За 2019-та година „Терем“ е било едно от осемте дружества на МО с положителен финансов резултат.

Материалът Военният министър е обсъдил възможността “Терем” да участва в проекта за нови бронирани машини е публикуван за пръв път на НОВИНИ.

Start typing and press Enter to search