Втори пореден ден жители на с. Обручище на протест с искане за ремонт на пътя Гълъбово – Мъдрец

За втори пореден ден жители на село Обручище в община Гълъбово излизат на протест с искане за ремонт на пътя от Гълъбово до Мъдрец. В 6 часа те отново блокираха движението по отсечката в района на здравната служба в селото.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ уверяват, че ще направят частично изкърпване на компрометираните участъци, но протестиращите настояват за цялостен ремонт.

От агенция “Пътна инфраструктура” съобщиха, че е необходимо изготвянето на технически проект, съобразен с интензивния трафик преди да се започне ремонтът.

Средства за това няма и ще се търсят по европейски програми. Междувременно ще започне изкърпване на най проблемните участъци, това трябва да стане до средата на юли.  За целта са отделени 136 хиляди лева.

Жителите на Обручище обаче не вярват на обещания. Тази сутрин двама от протестиращите – Валентин Господинов и Николай Дяков, избраха да изразят своето недоволство от състоянието на пътя, облечени с халати.

“Дойдохме тук на протеста, облечени по този начин, за да покажем, че в тези големи дупки, освен да влезеш да се окъпеш в тях ,понеже приличат на някакви джакузита и на някакви улични басейни, друго не може да се направи в тях. На нас ни омръзна през две седмици да ходим да сменяме полуоски, да сменяме амортисьори, да сменяме гуми, да сменяме джанти, брони”.

“Тук съм да подкрепя всеки един, който е шофьор и има правото да застане тук, за да се оправят тези неща. Това не е нормално. Животът ни е застрашен”.

Блокадата ще остане до 9 часа, а за петък недоволните в Обручище са обявили, че протеста ще е безсрочен. По третокласният път ежедневно пътуват над две хиляди  работници в рудниците на мини “Марица изток” и ТЕЦ “Контур-Глобал Марица изток – 3”.

Материалът Втори пореден ден жители на с. Обручище на протест с искане за ремонт на пътя Гълъбово – Мъдрец е публикуван за пръв път на НОВИНИ.

Start typing and press Enter to search