Юристът проф. Камелия Касабова показа свои картини в галерия “Финес”

Юристът проф. Камелия Касабова, заместник-председател на 39-то и 40-то Народно събрание и председател на Помирителната комисия по платежни спорове откри своя изложба “Срещи по пътя” в галерия “Финес” в София.

   

Започнах да обикалям и то нееднократно европейските галерии. Като станах по-голяма започнах да си купувам картини на известни български автори – на Димитър Казаков, на Светлин Русев, на Долорес Дилова, Йоан Левиев. Никога не ми е хрумвало, че бих могла да хвана четката и сама да експериментирам в тази посока. Но живеем в едно бързо, динамично, променящо се време, в което се променяме и ние. В един момент осъзнаваш, когато си направил много неща на различни поприща, когато навлизаш в следобеда на живота си, че ти се ще да пробваш и още, и още. Така внезапно започнах да правя художествени опити”, каза БНР Касабова.

Тя сподели, че в много от картините си влага лични елементи като антикварни столове от дома й, самотен плод…

“Има и такива, които са инспирирани от пътуванията ми по екзотични страни. След пандемията успях да се измъкна за 10 дни до Сейшелите, след като те отвориха страната и бях поразена от красотата на природата и най-вече от морския свят. Като легнеш в топлата вода около теб плуват риби и не е необходимо с шнорхел да ги гледаш колко са красиви. Някои от картините ми са провокирани от известни пейзажи на Сейшелите, от морския свят”, допълни в предаването “Нещо повече” Касабова. 

Тя коментира, че не ѝ харесва политическата ситуация в България.

„За съжаление, нямам особено големи очаквания, защото от това, което видях от краткия живот на последното Народно събрание, не виждам нещо много по-различно да се случи в следващото. Политическите водачи трябва да се смирят и да направят някакви опити да съставят правителство“.

Повече можете да чуете в звуковия файл.

Материалът Юристът проф. Камелия Касабова показа свои картини в галерия “Финес” е публикуван за пръв път на НОВИНИ.

Start typing and press Enter to search