Зала “Арденца” – новото културно пространство в село Герман

На 20 юни село Герман ще стане не само любима туристическа, но и културна дестинация в покрайнините на столицата – ще бъде открита новата камерна зала “Арденца” на ул. “Георги Петров-Даскала” №7.

Фондация “Арденца” от години е организатор на музикални и културни събития – на фестивали и конкурси. Под нейна егида се провеждат успешните конкурси за непрофесионалисти “VivaPiano” и “VivaVoce”.

В новата камерна зала ще се провеждат концерти и майсторски класове от 20 юни до 8 август. В тях, освен членовете на Трио “Арденца”, участие ще вземат уважавани български музиканти, както и състави от читалището на с. Герман.

Междувременно, в рамките на фестивала “Софийски музикални седмици”, на 7 юни Трио “Арденца”, в актуалния състав на което са Даниела Дикова – пиано, Галина Койчева-Мирчева – цигулка и гостът Атанас Кръстев – виолончело, изнесе концерт в галерия “Оборище 5”. Ансамбълът представи премиерно новото клавирно трио със заглавие “Каталог на устройства, ветрове и усещания” от Георги Арнаудов.

За удоволствието и отговорността да се правят премиери на български произведения, за сетивността и уникалността в музиката на Арнаудов, както и за новата концертна зала в с. Герман разказа в предаването “Алегро виваче” по “Хоризонт” проф. Даниела Дикова – съосновател и председател на фондация “Арденца”.

Материалът Зала “Арденца” – новото културно пространство в село Герман е публикуван за пръв път на НОВИНИ.

Start typing and press Enter to search