Депрограмиращи сентенции и други реалности от Еленко Ангелов

Еленко Ангелов представи едновременно три свои книги – „Депрограмиращи сентенции“ – том 1 и 2 и романа „Реалност?“.

„Реалност“ вплита в себе си психология, езотерика, магия, съспенс, крими, каза редакторът Татяна Кунчева за предаването „Нощен хоризонт“.

„Не можех да спя по цели нощи – не можех да пусна книгата, толкова ме грабна“, сподели тя.

Всяка глава в романа е своеобразен отделен музикален жанр.

Музиката е обединяващо звено. Целият роман е вдъхновен от „Ролинг Стоунс“, поясни авторът Еленко Ангелов, за когото това е десета книга.

„Действието се развива преди „един милион години“ – имаме 80-те, имаме Кенеди, 60-те години, имаме бъдеще, десетки хиляди години напред се развива действието, но основно 80-те, 90-те и 2000-та“, посочи Ангелов.

Книгата е писана с много хумор, типичен за Еленко Ангелов, гласи редакторският прочит.

Еленко Ангелов и Татяна Кунчева  Снимка: Славена Илиева

„Депрограмиращи сентенции“ се появява много навреме, след кризата, която преминахме, смята Татяна Кунчева.

Тази криза с Covid, която програмира много от хората какво трябва да правят, как трябва да го правят, най-вече какво да не правят. Тези сентенции, събрани в тези две колекции – част 1 и част 2, освен че ни разтоварват със своя хумор, хаплив на моменти, са точно намясто и точно във времето, в което имаме нужда от такова четиво, за да отпуснем душите и да излезем от тези рамки, в които бяхме сложени.“

След десет години, в които издава свои книги, Еленко Ангелов вече е съгласен да го наричат писател. Признава, че досега не е било скромност, защото е правил публицистика.

Негови любими автори са Кърт Вонегът и Тери Пратчет. „Но аз не ги чета, защото след това съм смазан и не пиша с години. Това са великани. Също така Дъглас Адамс.“

Повече чуйте в звуковия файл.  

Материалът Депрограмиращи сентенции и други реалности от Еленко Ангелов е публикуван за пръв път на НОВИНИ.

Start typing and press Enter to search