УЧЕНИЦИ ОТ РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“ ЩЕ ДИСКУТИРАТ С ЕВА МАЙДЕЛ ПО ТЕМАТА „СОФИЯ И ЕВРОПА ЗА МЛАДИТЕ –ОБРАЗОВАНИЕТО НА 21 ВЕК  – КАЧЕСТВЕНО И ЕФЕКТИВНО“

На 18 април 2019 г. в 12:00 ч. в Залата на 18 СУ „Уилям Гладстон“ на ул. „Пиротска“ 68, ще се проведе втората среща – дискусия по проекта „София и Европа за младите – 3D – демокрация, диалог и дебат“ с Ева Майдел, член на Европейския парламент и председател на най-голямата организация на асоциации и граждански движения в Европа –  Международно Европейско движение, инициатор и съосновател на сдружението „Образование България 2030“. Срещата е на тема: „София и Европа за младите – образованието на 21 век  – качествено и ефективно“. срещата ще може да се гледа в реално време в Youtube канала на фондация „Етнопалитра“. Линк може да намерите и в събитието във фейсбук страницата на фондация „Етнопалитра“ – www.facebook.com/ethopalitra.org/.

Проектът се реализира от фондация „Етнопалитра“ в партньорство с район „Възраждане“-СО, 18 СУ „Уилям Гладстон“ и 32 СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“ с финансовата подкрепа на Програма „Европа“ 2019 на Столична община. Целта на проекта е младежите „от първо лице“ да чуят какво прави Европейският съюз за младите хора, за тяхното качествено и ефективно образование, пълноценна реализация, какви са връзките с пазара на труда и бизнеса, възможности за стаж,  обучения и специализации в България и в ЕС.  Проектът ще представи политиките на Европейския съюз в съответствие с очакванията на младите хора, които завършват училище или им предстои през следващата година да завършат средното си образование и да вземат важни решения за реализацията си. Инвестицията в младежта е инвестиция в богатството на обществото ни, днешното и утрешното, ключ към постигане на успех за Европа и за България.

Какво е „3D- демокрация, диалог и дебат“ – основите на младежките политики в ЕС, националната и местната ни политика. Проектът ще акцентира върху политиката на Столична община за младите и активните.

Изборът на район „Възраждане“ не е случаен, защото в него са съсредоточени най-големите училища по брой ученици не само в София, но и в България – 18 СУ „Уилм Гладстон“, 32 СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“, 91 НЕИГ „Проф. Константин Гълъбов“, 30 СУ „Братя Миладинови“. В район „Възраждане“-СО се обучават около 1/3 от учениците в София.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Start typing and press Enter to search