spot_img

Куче или котка за домашен любимец?

Искате да си вземете домашен любимец. Това е важно решение, но трябва да прецените какво животно ще бъде подходящо за вас. По-голямата част от хората, които имат домашни любимци са се спрели на котка или куче. Разликите между двете са по-големи, отколкото си мислите. Любопитна информация за тях може да намерите в този зоопортал.

Ако сте собственик на жилище, в което няма никой през деня, кучето е по-добрият избор. Много хора пренебрегват факта, че кучето изисква много грижи и време. Четириногите любимци разчитат на собствениците си не само да им осигурят храна и вода, но и да общуват с тях. Разходките са само част от ежедневната грижа за кучетата

Така че, помислете хубаво, преди да си вземете куче. Ако отсъствате за по-дълго време, любимото ви животно ще страда от липса на достатъчно грижи и внимание. Кучетата много се привързват към стопаните си, затова ще бъде хубаво, ако по-често се наслаждавате на времето, прекарано заедно. Те наистина са най-добрия приятел на човека. Когато стопанина им отсъства за по-дълго време, кучетата стават тревожни и често спират да се хранят, докато собственикът им не се върне.

Ако ще отсъствате за по-дълго време, котката е по-добрият избор. Трябва да й осигурите храна, вода и подходяща тоалетна. Често може да видите котката на перваза на прозореца, където се препичат на слънце. Те често спят и не се влияят толкова от отсъствието на стопанина си.

Разбира се, че и те обичат да се гушкат понякога и ще идват при вас със закачка или мъркане. Но котките си живеят в техния собствен свят и отсъствието на собственика им няма да бъде стресиращо за тях. За разлика от кучето, котката няма да ви последва в леглото. Тя е независима и й харесва този начин на живот.

Има и други неща, които трябва да предвидите, ако ще си вземате домашен любимец, като малките деца, пространството и околната среда. Ако сте решили, че искате животно, първо претеглете минусите и плюсовете, за да си спестите нервите и притесненията по-късно.

След като сте избрали своя домашен любимец, не забравяйте да му осигурите безопасност. Така по-дълго ще се радвате на съвместния си живот.

ЖИВОТНИКуче или котка за домашен любимец?

- A word from our sposor -

spot_img