Масови протести пред парламента в Атина, транспортът е блокиран

Масови протести има пред парламента в гръцката столица Атина срещу проектозакон, който депутатите ще гласуват тази вечер. Синдикатите организират демонстрации срещу премахване на осемчасовия работен ден. Стачката продължава до полунощ с блокиран транспорт, предава кореспондентът на БНР в южната ни съседка.

Хиляди гърци са пред парламента и протестират срещу промените в трудовото законодателство, които ограничават правата на трудещите се и дават възможност на работодателите за масови уволнения без обезщетения.

Блокиран е центърът на Атина от демонстранти, които остават пред парламента до приключване на гласуването.

Силно е напрежението и вътре в парламента, където по време на дебатите опозицията подложи на остра критика цялата система на трудови отношения в страната.

Депутат от опозицията прикани колегите си от управляващата партия първо да отидат на работа една седмица в строителството или в мините и след това да гласуват премахване на осемчасовия работен ден.

Премиерът Мицотакис защити позицията на правителството и заяви, че новият закон цели да въведе ред в защита на правата на работниците.  Опозицията категорично заяви, че няма да подкрепи закона.

В страната стачката продължава до полунощ с блокирани пристанища, спрени влакове и градски транспорт.

Материалът Масови протести пред парламента в Атина, транспортът е блокиран е публикуван за пръв път на НОВИНИ.

Start typing and press Enter to search