spot_img

Домашен любимец – чинчила

Всеки, поне веднъж в живота си е мечтал да си има домашен любимец. На някой мечтата се е превърнала в реалност, на други не, а на трети вероятно предстои.Като малки деца, всеки си е пожелавал поне веднъж да си има куче, котка, рибки или някакво друго животинче за домашен любимец. Разбира се, желанието не означава веднага неговото осъществяване.

На децата им е лесно само да искат, но всъщност кой ще се грижи за животинчето. Това разбира се са родители. Нещата се променят, когато децата пораснат, защото някой от тях поемат отговорността и започват да се грижат самите те за домашните си любимци.

Преди да вземем каквото и да е животинче вкъщи трябва сериозно да се замислим, дали ще можем да се грижим за него. Домашният любимец означава най-вече отговорност. Така и всеки, който има животинче, той се научава да носи отговорност. В този ред на мисли искам да споделя моя отит и желание за любимец.

Винаги като малка съм искала да имам животинче, за което да се грижа или по-скоро на което да се радвам. В детските ми години това не може да се превърне в реалност, и сега като се замисля осъзнавам, че родителите ми са били прави, че не са искали животно, защото всъщност не аз, а майка ми щеше да бъде тази, която да се грижи за животното. След като попораснах малко реших или по-скоро с настоящият ми съпруг Марин, решихме да си вземем животинче. Ние се спряхме обаче не на обикновените желания като куче или котка, а си и избрахме за любимец чинчила.

Миа Христова

***

Източник: писмо от редакционната ни поща info@vipmedia.bg

Снимката е илюстративна.

Пишете ни и Вие!

ЖИВОТНИДомашен любимец – чинчила

- A word from our sposor -

spot_img