Джон Бъркоу премина в редиците на Лейбъристката партия

Бившият председател на британската Камара на общините Джон Бъркоу, който от 17-годишна възраст е член на Консервативната партия, предизвика истински шок с преминаването си в редиците на лейбъристите. В интервю за вестник „Обзървър“ Бъркоу пояснява, че партията на торите днес е „реакционна, популистка, националистическа и понякога дори ксенофобска“.
Джон Бъркоу, който се оттегли като председател на Камарата на общините през 2019 година след 10 години на поста, заявява в ексклузивното интервю за „Обзървър“, че днес споделя ценностите на Лейбъристката партия и вижда в нея единственият начин да бъде лишена от власт Консевративната партия. Бъркоу посочва, че въпреки шумно поетия ангажимент от Борис Джонсън за равенство в страната всъщност изобщо не го интересуват по-малко привилегированите от него. За него освен това е „пълен срам“ решението на правителвото да се намали международната помощ. 
Ето как Бъркоу описва Борис Джонсън: „Той успешно води кампании, но е ужасен управляващ. Не мисля, че той има визия за справедливо общество, желание за социална мобилност или подобряване на положението на хората, които не са имали неговия късмет в живота. Мисля, че на хората им писна от лъжи, от празни лозунги, от неизпълнение на обещаното“. 
От Даунинг стрийт със сигурност ще отхвърлят коментарите на Бъркоу като на човек, който е отявлен привърженик на оставането в ЕС и търсещ отмъщение, защото не бе предложен за благородническа титла, както става обикновено с пенсиониралите се председатели, пише „Обзървър“. Не са малко онези обаче, които смятат за истина думите му, че сегашното правителство се отнася към парламента с голямо неуважение като постоянно крие истината от депутатите. 

Материалът Джон Бъркоу премина в редиците на Лейбъристката партия е публикуван за пръв път на НОВИНИ.

Start typing and press Enter to search