spot_img

Могат ли да ви откраднат парите през Интернет?

Ако използвате Интернет за разплащания или за покупки рискът от това да източат банковота ви сметка или кредитната ви карта е реален. Тенденцията е все повече хакери да прилагат нови методи за конструиране на т.н. социалин инженеринг, чиято цел е да ни измамят и да осъмнем без пари.

Ако все още не ползвате он-лайн разплащане със сигурност не искате да ви се скапе компютъра или някой да открадне паролата на личната ви поща , а даже да проникнат и във Скайпа ви. Зловредните програми набират все по голяма сила, а целите стават все по комерсиални.

Целите на хакера не са вече толкова да се докажат като автори , а как да се докопат до вашите лични данни, които могат да се продадат на трети лица с маркетингова цел. Пример за такива опасни програми са троянските коне, кейлогърът, рууткит и други-които все повече се модифицират и комбинират ( т.н. смесени заплахи) със цел да се преодолее антивирусната ни защита.

За да бъдем в крак – необходимостта от познаване на тези основни опасностти става все по желателна. Както и начините чрез, които можем да се защитим!

Защитата на компютъра е комплексна и включва освен антивирусната ни програма и други елементи, които могат да ни гарантират безопасно сърфиране във Мрежата.

Препоръчвам ви да се запознаете с основните заплахи и основните техники, които ще ви предпазят да станете жертви на интернет престъпниците.

ИНТЕРЕСНОМогат ли да ви откраднат парите през Интернет?

- A word from our sposor -

spot_img