spot_img

Лечение на хепатит тип А, В и С

Хепатит А:
Той почти винаги преминава без да се наложи приемането на някакви лекарства. Ако чувствате гадене, опитайте се да ядете по няколко (5-8) малки порции на ден, вместо по три големи. Пийте много вода, сок или други напитки, за да спрете дехидратирането на тялото си. Избягвайте изморителните упражнения, докато не се почувствате по-добре.

Хроничен иктер В:
Целта на лечението тук е да се контролира вируса и да се предпази черния дроб от увреждане. Започва се с редовен мониторинг на признаците на заболяването. Антивирусните медикаменти могат да помогнат, но не всеки може да ги приема. Обсъдете рисковете и ползите от антивирусната терапия с Вашия лекар.

Хронично възпаление на черния дроб от вирус С:
Най-често, лечението на хроничен хепатит С е комбинация от антивирусните лекарства Интерферон и Рибавирин. Първото е под формата на инжекция, докато второто е хапче. Проучванията показват, че тази комбинация успешно може да излекува или контролира болестта в над 50% от заразените. Отново трябва да направите консултация с личния лекар, защото тези медикаменти могат да доведат и до сериозни странични ефекти, особено ако не се дозират правилно. Понякога може и да не се нуждаете от лечение, но това се преценява отново от лекаря ви, на база активността на вируса.

ЗДРАВЕЛечение на хепатит тип А, В и С

- A word from our sposor -

spot_img