Сребърна вода за растения, животни и хора

Сребърната вода унищожава над 650 вида болестотворни бактерии, вируси и микроорганизми, стотици болести, инфекции, възпаления, помага при следоперативно възстановяване.

Дозиране и прием на сребърна вода – 3 пъти на ден по 1 супена лъжица за 20 дни, почива се 10 дни и се повтаря.

Колоидното сребро (сребърна вода) – ползи  и за растенията

Колоидното сребро е приложимо и при растенията, срещу бактерии, вируди и гъбички. Просто напръскаите листата и добавете към водата за поливане. Така без количества токсични препарати може да отгледате по-здравословни и устойчиви зеленчуци или по-щадящо да се грижите за цветята в дома си. Литературата препоръчва една  чаена лъжичка колоидно сребро 20 до 30 ppm на литър (мг/литър) .

Може да пръскате марулите и други продукти с колоидно сребро, за да се запазят за по-дълго време.

Капнете няколко капчици колоидно сребро във вазата или напръскаите цветята в нея и ще се убедите, че ще им се радвате по-дълго време.

И още една подробност: пръскайте растенията надвечер не само защото могат да изгорят, ако се мокрят при силно слънце, но и защото колкоидното сребро е нетрайно на светлина.

Източник:

Книгата на д-р Йосив Пийс – Сребърната вода, ръководство за лечение с колоидно сребро.

Други приложения на сребърната вода

Освен като оздравително средство за нашия организъм, среброто има дезинфекционно действие и за дома ни. Използвайте го за дезинфекциране на повърхности, за измиване на плодове, зеленчуци и на ръцете си, на четки за зъби, гребени, за дезинфекция на прането, за постигане на по-дълъг срок на годност на млечните продукти. Има положителен козметичен ефект и за обезмирисване на подмишници, за интимна хигиена за предотвратяване на гъбични инфекции, за премахване на неприятна миризма от краката и обувките, като след напръскване се оставят да изсъхнат, за почистване на участъците от кожата, които са склонни към образуване на акне и друг вид пъпки.
(http://zdravosloven.com)

Приложение за деца и бебета на сребърна вода

Сребърната вода намира приложение и при лечението на бебета и деца, както и за профилактика от вирусни инфекции. Поставянето на капчица от нея във всяка ноздра, е по-мощен лек за запушен нос, отколкото повечето лекарства.

Този метод е абсолютно безвреден дори за бебета. При вирусни инфекции, както и за предпазването от такива се препоръчва на бебето да се дава по лъжичка сребърна вода, разтворена в двадесет милилитра трикратно. При най-малките пациенти този метод е приложим най-много седем предни дни и да се повтори след почивка със същата продължителност.

Продължителността на приема от възрастни е двадесет дни, а дозировката е една супена лъжица.

Сребърната вода е безвредна дори за бебетата

В помощ на родителите на бебета сребърната вода е и при подсичане. Прилайте я под формата на спрей и възпалението в чувствителните зони бързо ще отшуми.

Спреят помага и при зачервявания по кожата, причинени от алергия. Просто впръсквайте от него по два три пъти на ден върху засегната кожа. Опитайте се да предпазите третираната кожа от намокряне с вода поне половин час след приложението на спрея.

Промивки на носа, ушите и гърлото също са ефективни при инфекции, засягащи тези органи. Този метод е приложим при по-големи деца, заради спецификата на неговото изпълнение.

Ако детето Ви кашля, измийте устата и носа му с колоидно сребро. С цел профилактика от инфекциозни заболявания и засилване на имунитета, давайте на детето по всеки ден по 50 мл сребърна вода 1-2 mg/l, като може да я разделите на няколко приема и да я добавите към водата му.

Ако детето Ви е настинало може да опитате и с тампон, напоен в затоплена сребърна вода. Поставете го между венците и бузата на място, което е възможно по близо до гърлото. Детето трябва да изплакне устата си със затоплено колоидно сребро 35 mg/l. Само за два, най-много три дни симптомите на настинката отшумяват напълно. Този метод също се препоръчва за по-големи деца, тъй като спецификата на неговото изпълнение не може да се спази с точност от по-малките деца. (Моетодете.бг)

При кандида.

При кандида спасение ще откриете в колоидното сребро. Използвайте го както вътрешно, така и външно. Приемайте я в доза от сто грама по три пъти на ден. Изберете колоидно сребро в концентрация от 0,1  mg/l.

Добре действат и промивки, които се правят по по три пъти на ден. За тях се използва колоидно сребро в потенция 10 mg/l. Компреси с предварително затоплена сребърна вода (30mg/l) също действат добре. Може и да поставите във влагалището тампон, напоен топлата течност.

При екзема.

При екзема впръсквайте по няколко пъти на ден в кожата си спрей колоидно сребро. Изберете разтвор, който е с по-висока концентрация. Това правило важи при външния прием на сребърна вода. За вътрешен прием се избира такъв с по-ниска концентрация с изключение на редки случаи, когато вътрешно се приема развор, наситен с висок процент сребърни йони.(savitron.eu)

За щитовидна жлеза.

При инфекции на щитовидната жлеза приемайте по три пъти на ден по лъжица колоидно сребро, разтворено в половин чашка вода. Изберете такава в концентрация от 5 mg/l, за да помогнете на деликатната жлеза да се справи с инфекцията.

(http://www.bgbilka.com)

Сребърната вода се препоръчва при вътрешни заболявания  – гастрити, чревни болести (салмонела, дизентерия, вирусни ентерити, колити), подагра, бъбречни болести, артрит, алергии и т.н.

(https://www.edna.bg)

Приложение на сребърна вода при:

Акне, Алергии, Апендисит, Артрит, Инфекции на пикочния мехур, Паразити в кръвта, Отслабване на имунната система, Отравяния на кръвта, Изгаряния, Кандида, Кучешки парвовирус, Подути, измръзнали места, Холера, Колит,Конюнктивит, Цистит, Пърхут дерматит, Диабет, Дизентерия, Екземи, Енцефалит, Гастрит, Гонорея, Сенна хрема, Херпеси, Хепатит, Хламидия, Импетиго, Лошо храносмилане, Кератит, Проказа, Лупус, Лаймска болест, Малария, Менингит, Паразитни инфекции, Плеврит, Пневмония, Инфекции на простатата, Псориазис, Ревматизъм, Ринит, Трихофития, Скарлатина, Възпаления на очите, ушите, устата и гърлото, Себорея, Септицемия, Херпес Зостер,Стафилококови инфекции,Стрептококови инфекции, Стомашени инфекции, Сифилис, Кандидоза, Инфекции на щитовидната жлеза, Възпаление на сливиците,Токсемия, Трахома, Туберколоза, Всички видове вируси, Брадавици, Гъбички, Магарешка кашлица, Бяло течение и много други.

Хирургия – за почистване и промивки на порезни, охлузни и рани от изгаряния с цел избягване на гнойни процеси. При гнойни рани и пост хирургични усложнения, трудно зарастващи рани – промивки и компреси с Аркол;
УНГ – обилни накапвания в носа при синузит, хроничен вазомоторен ринит, ангина, ларингит, фарингит съчетано с гаргари. При възпаление на ушния канал по 3-4 капки в ушите;
Вътрешни болести – при язва на стомаха, дванадесетопръстника, хронични гастрити, секреторни неврози с увеличено отделяне на жлъчен сок, ентерит, колит, холицистити, панкреатити, бъбречни болести, артрит, остеопороза, остеомиелит, диабет, подагра, алергии – пие се преди ядене по 3 пъти на ден 1 супена лъжица Аркол в 20-30 гр. вода (за деца 1 чаена лъжица Аркол в 20-30 гр. вода) в продължение на 20 дни. След интервал от 10 дни процедурата може да се повтори;
Инфекциозни заболявания – дизентерия, коремен тиф, скарлатина, дифтерит, салмонела, менингит, грипни епидемии, конюнктивит – пиене (както е описано по-горе), капки в носа и очите, гаргари;
При хепатит А, В, С както и при СПИН – пие се по три пъти на ден 2 супени лъжици Аркол в 50 гр. вода преди ядене в продължение на 3 седмици, 1 седмица се почива, след което процедурата се повтаря. При тези заболявания се препоръчва йонофореза на черния дроб с Аркол (Аркол на положителния електрод);
Кожни заболявания – фурункулоза, гъбични поражения, брадавици, акне, поражения от пигментна бактерия и др. кожни възпаления – обтриване на кожата с тампон с Аркол и компреси;
АГ – възпалителни процеси на слизестата обвивка, гноене, вирусни, бактериални, гьбични зарази в т.ч. хламидии промивки, тампони, пиене;
Стоматология – афти, стоматити, гингивити, пародонтоза и др. инфекции в устната кухина жабурене.

Други приложения за обеззаразяване на: хладилни камери, складови помещения, помещения с вътрешноболнични инфекции, съдове за общо ползване, прибори и инструменти, животински ферми, пчелни кошери.

Добавка към питейната вода за животни – 100 гр. Аркол в 5 литра питейна вода.
Обеззаразяване на вода от несигурен източник – 100 гр. Аркол в 5 литра вода – след 1 час водата е годна за консумация.

Начин на употреба: измиване, промивки, компреси, гаргари, пръскане, жабурене, пиене (разредено във вода 1:2 или 1:4).
Противопоказания – няма данни.
Среброто няма токсична доза.

(http://apteka.framar.bg)

И още за сребърната вода

В днешно време колоидното сребро се използва успешно при състояния, неподатливи на различни антиинфекциозни средства: Възпаления на жлъчката, конюнктивит, дерматит, дизентерия, гастрит, гонорея, херпес, кандидоза, Лаймска болест, менингит, вирусна, гъбична или бактериална пневмония, гнойна офталмия, септични състояния на очите, ушите, устата и гърлото, грип, сифилис, туберкулоза, тонзилит, папилома вирус , множествена склероза и др.

Има благоприятно, успокояващо действие при различни имуно-зависими състояния като: алергии, екземи, сенна хрема, импетиго, лупус еритематодес, пруритус, псориазис, ринит, себорея.

Използва се още с успех при лечението на различни заболявания по домашните любимци като кучешки про-вируси и други инфекции по животните.

Колоидното сребро има същата ефективност и към бактериини, вирусни и гъбични инфекции по растенията, почвата и водите.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Start typing and press Enter to search