spot_img

Лечебни свойства на алое вера

Знаете ли, че от всички лечебни растения, които редовно се изследват, свързани с храненето и профилактиката на болести, Алое Вера е едно от най-впечатляващите наред с чесъна. В него се откриват многобройни лечебни свойства, които могат да помогнат на хиляди хора .

Алое Вера се смята за кралицата на лечебните билки с над 270 лечебни съставки.

Лично египетските царици Клеопатра и Нефертити за ползвали това растение като средство за разкрасяване и като лекарство.

Това растение се е използвало в билколечението още в началото на 16-ти век преди Новата ера. Алоето има способността да се самовъзстановява.

Гелът, който се извлича от листата на това растение, затваря всяка рана или порязване като автоматично стяга краищата на раната и създава шев. Този гел съдържа стотици различни фитовещества, които не само заздравяват раните, а също имат силен медицински ефект, ако се приемат вътрешно.

Алое Вера се използва за профилактика и подпомага алтернативното лечение на Алцхаймер, Паркинсон, Псориазис и редица други „нелечими” заболявания .

Билката се ползва за още много и различни случай за подпомагане и лечение на болести като: Алергии, Диабет, Кръвно налягане, Висок холестерол, Анемия, Артрит, Разширени вени, Акне, Екзема, Херпес, Спортни болки, Хемороиди, Астма, Бронхит, Язва, Колит, Диспепсия, Стомашни проблеми, Изгаряния, Гъбички, Кожни възпаления, Обриви, Слаба имунна система, Съживяване на косата и скалпа, Странични ефекти от лъчетерапия, Зъбобол , Възпаление на венците, Лош дъх, Слънчеви изгаряния, Дехидратирана кожа, Кожни петна, Сърбеж, Ожулване, Порязване, Измръзване, Рани и Ужилвания.

Алое Вера стимулира имунната система и унищожава раковите клетки. Научните изследвания показват силния имуномодулаторен ефект и антитуморни свойства на полизахаридите в Алоето, които укрепват имунната система, докато тя се бори с раковите тумори.

Алое Вера спира възпалителните процеси. Локалната употреба на Алое е добре известна при лечение на възпаления в ставите, включително намаляване на артритните болки. Ако гелът на растението обаче се приема вътрешно, може да се постигне ефект на намаляване на възпаленията в цялото тяло .

С годините различни учени са доказали, че хора, които пият гел от Алое, след две седмици започват да забелязват значително намаляване на симптомите на възпаление.

Алое Вера е страхотно лекарство за кожата. Ето защо Алоето е един от най-използваните компоненти във висококачествените козметични продукти за кожа. Гелът от Алое омекотява кожата, хидратира я, подхранва я и ускорява процеса на регенерация.

Докато мнозина познават тази употреба на алоето в кремовете за лице и ръце, този ефект е още по-силен, ако гелът се приема вътрешно. Пийте повече алое и вашата кожа ще сияе от здраве!

Алое Вера стабилизира кръвната захар при диабетиците. Пациентите с диабет, които приемат Алое един до три месеца, отчитат значително намаляване на нивата на кръвната захар. Алое Вера понижава нивата на холестерола и триглицеридите. Когато се приема вътрешно, Алое гелът нормализира вискозитета на кръвта и спомага за ребалансиране на кръвоносния поток.

Алое Вера облекчава ставни и мускулни болки. Този ефект е директно свързан с противовъзпалителното действие на Алое Вера. То се проявява както при външна, така и при вътрешна употреба. Разбира се, ако редовно се ядат храни, провокиращи възпаления (червени меса, мляко, захар, бяло брашно, пържено и т.н.), хората трудно могат да се отърват от възпаления само с Алое . То обаче може значително да помогне. При студени ръце и крака пиите Алое Вера, тъй като Алоето има свойството да подобри оросяването на крайниците, тези пациенти, които страдат от периферна невропатия (изтръпване на главата и крайниците) чувстват голямо подобрение.

Един учудващ, но верен факт за Алое Вера е, че то усилва ефекта на витамините и другите антиоксиданти. Това може би се дължи на прочиствнето на кръвта и по този начин се позволява по-бърз пренос на кислород и хранителни вещества до клетките. Ето защо учените вярваме, че Алоето би усилило действието на всички противоракови натурални продукти.

Алое Вера лекува язва, нервен стомах, болестта на Крон, Артеросклероза и храносмилателни проблеми .

Полизахаридите в Алое Вера имат лечебен ефект върху множество хранителни разстройства. Това е една от най-познатите употреби на гела. Вътрешният прием на Алое естествено не е светкавично лекарство. Той трябва да се приема редовно. Повечето хора съобщават, че лечебният ефект се проявява след 3 до 30 дни в зависимост от сериозността на случая.

Алое Вера съдържа ацеманан – естествен стимулант за имунната система . Провеждат се изследвания върху доброволци с онкологични проблеми, как ацемананът – естествено вещество, което се открива в Алое Вера, влияе върху рака. Не просто туморите изчезват много по-бързо, а и състоянието на доброволците третирани с Алое след терапията е много по-добро.

Ето защо ацемананът от Алое Вера ускорява процеса на унищожаване на ракови тумори, удължава живота след терапията и води до много по-добри резултати след терапия с токсични вещества. Всъщност, колкото повече азотен окис се произвежда в организма, толкова по-малък е шансът за рак. Ацемананът повишава отделянето на азотен окис в клетките.

Алое Вера е естествено средство за първа помощ. Дълбоките рани заздравяват бързо без белег. Гел от Алое Вера за незабавна помощ можете да прилагате също и на животни. Ако те лижат раната, няма да погълнат токсични химични вещества, които са в основата на продуктите за първа помощ. В случаи на дълбоки порезни рани гелът може да предпази раната да не се инфектира и да ускори многократно процеса на възстановяване . Порязвания, ожулвания, протривания, одрасквания, изгаряния, ужилвания, ухапвания, убождания, навяхване, слънчеви изгаряния и дори охлузвания.

Гелът от Алое Вера е най-добрият естествен избор за самопомощ.

Алое Вера слага край на киселините. Ако пиете гел от Алое Вера редовно, само след няколко дни проблемите с киселините ще изчезнат. Разбира се, този процес ще се ускори още повече, ако спрете да се хранете с пържена и силно люта храна. Алое Вера е естетвен консервант на храни. Потапянето на плодове и зеленчуци в гел от Алое Вера елиминира ешерихия коли, запазва свежестта на продуктите и удължава трайността им. Защо тогава не се прилага в промишлеността?

Може би защото е много по-евтино за производителите да добавят химически вещества вместо да използват нещо безопасно и натурално.

Алое Вера удължава живота. Изследване показва удължаване на живота с 10% – 15% при ползване на гел от Алое. Алоето понижава риска от бъбречни заболявания, като лекува бъбречните проблеми бързо и безотказно. Повлиява добре и болните от Левкемия и мозъчни тумори, както и много други видове рак.

Алое Вера лекува ефектите от радиацията след облъчване на тумори. За хората, които са били подложени на лъчетерапия, външното прилагане на Алое върху облъчваната област ще доведе до ускоряване на нейното възстановяване и излекуване. Вътрешният прием на гела ускорява допълнително отстраняването на вредните ефекти от лъчетерапията. Добре се повлияват и полови проблеми от всякакво естество.

Алое Вера лекува възпаление на венците. Използвайте често паста за зъби с Алое. Това лекува възпалението на венците и премахва кървенето. Освен това нежно се избелват зъбите и с времето се премахва зъбната плака. Пиенето на гел също подпомага лечението на венците. Преди да се погълне гела обаче, нажабуркайте устата си с него. Това ще ускори процеса на излекуване.

Алое Вера лекува изгаряния, порязвания и одрасквания. Когато се ползва външно, Алоето е най-доброто средство при превръзки и лечение на наранявания, откривано някога. Действа едновременно да затвори раната и да увеличи притока на кръв към ранения участък, което ускорява процеса на лечение.

Има документирани случаи на лечение с гел от Алое при изгаряния трета степен, като вследствие на това дори не са останали белези от изгарянията, кожата, която се е очаквало да бъде мъртва, се е възстановила напълно. Парченца от натуралния гел може да се поставят в големи разкъсни рани, като например огнестрелни.

Това унищожава бактериите в раната и предотвратява инфекции, храни увредената тъкан и затваря раната. Алое Вера спасява животни и хора от тежък хеморагичен шок (голяма кръвозагуба).

Ето още едно удивително свойство на гела от Алое: специалните полимери, които се откриват в гела, имат свойството да увеличат способността на кръвта да пренася кислород.

ЗДРАВЕЛечебни свойства на алое вера

- A word from our sposor -

spot_img