20.6 C
София
петък, септември 18, 2020
евтин куриер

Миконос посрещна Кристо и Ева в клип

Кристо в партньорство с Mikel Coffee, заснеха мащабния музикален клип  “Mama Bonita” Лято, лъскави яхти, тюркоазено синьо море. Такова бе лятото на двама наши талантливи...

15 приложения на лайката

1 . Успокоява стомашни проблеми. Лайката е доста известна с това, че успокоява стомаха и облекчава стомашно-чревни проблеми. Тя помага също и при сутрешно гадене по време на бременността.

2 . Лекува рани. Още в древна Гърция, в Рим и Египет са използвали мехлем, който помагал за по-бързото зарастване на раните. По-долу цитираме рецептата на този мехлем по материали на Бетси Джабс от http://www.diynatural.com

3 . Намалява отоците. Лайката е чудесно противовъзпалително средство. Тя може да се използва за намаляване на отоците от рани, дори успешно може да се приложи вътре в окото. При конюктивит, например, се прави слаб чай, охлажда се и памучният тампон, натопен в чая се поставя върху окото, така че да влезе малко чай и в самото око. Така се оставя няколко минути и процедурата може да се повтаря по няколко пъти на ден.

4 . Антиоксидант. Освен, че е чай с чудесен вкус, лайката е пълна с антиоксиданти.

5 . Стабилизира кръвната захар. Лайката   може да помогне за понижаване на кръвната захар при хора с диабет. Но тя действа ефективно също и за повишаване на кръвната захар при хипогликемия.

6 . Антибактериални свойства. Лайка е ефикасна при бактериални инфекции. Тя може да се използва за промиване на рани, за да убие бактериите при ожулвания и порязвания.

7 . При настинки и грип. Пиенето на чай от лайка в съчетание с инхалации с билката помага за по-бързото оздравяване при настинка и грип.

8 . Намалява мускулните спазми. Лайката съдържа аминокиселината глицин, която се смята,че помага за успокояване на мускулните спазми. Това може да бъде особено полезно при менструални крампи. Лайката успокоява стомаха в същото време и може да помогне за облекчаване на симптомите на ПМС.

9 . Подпомага съня. Чаят от лайка отдавна се използва като средство за спокоен сън.

10 . Облекчава хемороиди. Когато се приема вътрешно, лайката помага за облекчаване на хемороидите. Тя може да се използва за измиване или да се приложи с влажен памучен тампон директно върху хемороидите.

11 . При лечение на рак. Като продължение на антиоксидантните й свойства е доказано, че лайката може да унищожава някои видове рак. Под форма на чай, тя може да помогне за изчистване на лимфните възли. Лайката успокоява стомаха и помага при някои аспекти на химиотерапията.

12 . Кожни проблеми. Лайката е най-ефикасна под форма на чай, а течностите се обработват от черния дроб – следователно билката може да  помогне и при кожни проблеми. Смята се, че някои кожни проблеми като екзема и акне започват в черния дроб. Когато черният дроб се поддържа в добра форма, тези проблеми се проявяват в съвсем лека форма

13 . Нежно почистване. Лайка може да се използва за промивка на рани и дори вътре в очите, а също така може да се прилага при бебета и слаби, немощни или възрастни хора. Тя е много нежно  средство за почистване, което може да се използва в почти всяка ситуация.

14 . Безкофеинова напитка. Лайката е чудесна напитка, при това без никакъв кофеин.

15 . Ледени кубчета. Чаят от лайка може да се замрази на ледени кубчета. Кубчетата са могат да се добавят в  напитки, без да разводняват вкуса на питието. Замразената лайка може се прилага успешно върху мястото на ужилване от пчела – кубчето се поставя за няколко минути на мястото на ухапването и лайката ще успокои болката и сърбежа и ще изтегли отровите…

 

Източник http://zdraveto.com

Latest Posts

Миконос посрещна Кристо и Ева в клип

Кристо в партньорство с Mikel Coffee, заснеха мащабния музикален клип  “Mama Bonita” Лято, лъскави яхти, тюркоазено синьо море. Такова бе лятото на двама наши талантливи...

Антон Дончев: Българският народ за първи път се отърва от страха си

„Не може да не се уважават протестите, тъй като те са израз на нещо много важно – българският народ за първи път...

Теодора Димова: Други сили подронват автентичността на гражданската енергия

Сблъскват се две неща на тези протести – автентичният гняв и неговият двойник. Това заяви за БГНЕС известната българска писателка Теодора Димова,...